פשוט וטעים: המקלובה שתעשה לכם חשק להיות צמחונים

בלי בשר ובלי עוף אבל עם הרבה מעוף. מנה מנצחת לכל ימות השנה

פורסם בתאריך: 19.8.17 12:06

מחממת לב, משביעה ובמקרה הזה גם צמחונית. קבלו מתכון מרשת קפה ביגה, למקלובה שכולם ירצו להעתיק מכם ותעשה לכם וגם לשכנים חשק לעוד מנה ועוד אחת.

מה צריך (ל-2 מנות)?

1 בצל לבן קצוץ גס

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה בהרט

קורט  כורכום

קורט  סומק

קורט קינמון

1/2 ק"ג אורז בסמטי (כ-2.5 כוסות)

2 כפות שקדים קלויים

800 מ"ל מים (כ-4 כוסות)

איך מכינים?

צורבים את הבצל עם השמן.מוסיפים את האורז והתבלינים ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת. מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה.מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות + 5 דקות ללא בישול ואז פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז.

מה צריך להכנת הרטטוי?

1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ

1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.

1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

1/4 כוס גרם שמן זית

1 כפית מלח גס

1 כף טימין קצוץ

קורט פלפל שחור גרוס

איך מכינים הרטטוי?

מחממים מראש תנור ל-250 מעלות. מערבבים את כל המוצרים בקערה ומניחים על מגש אפייה. אופים למשך 15 דקות בתנור.

איך מכינים צ'יפס?

נו באמת, מקלפים 2 תפו"א וחותכים לרצועות דקות ומטגנים עד להזהבה.

מרכיבים את המנה: עוטפים קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד. על התחתית מניחים את התפו"א המטוגן בצורת שבלול מהמרכז.

מעל תפוחי האדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית, ומעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובהה אחיד. מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות. מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים. מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.

המלצת הגשה: מגישים בצד יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ומקשטים במעט עלים רעננים.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר