בתמונה: רוני קציר

"ראשון חופשית": התארגנות הורים נגד ההדתה בבתי הספר

"אמא למה אנחנו לא מאמינים באלוהים?", בעקבות הביקורת הורים מתכוונים להיאבק נגד ההדתה בבתי הספר הממלכתיים בראשון לציון

פורסם בתאריך: 8.8.17 16:37

בחודש האחרון קמה בראשון לציון התארגנות הורית בשם "ראשון חופשית". המטרה: להבטיח שהצביון של בתי הספר הממלכתיים בעיר יישמר ללא אינדוקטרינציה דתית.

כיום, שבועות אחדים לאחר ש"ראשון חופשית" נוסדה שותפים בה דרך רשת הפייסבוק כ-220 חברים ומיום ליום המספר גדל וההורים מראים התעניינות בפעילויות המתוכננות. החודש (אוגוסט) התקיים המפגש הראשון לחברי הקבוצה שעסק בדרכי הפעולה בהן יש לנקוט על מנת לקחת בחזרה את השליטה על חינוך הילדים. המפגש התקיים בהדרכתו של ד"ר רם פורמן- האדם שעומד מאחורי עמותת הפורום החילוני שדורשת להפסיק את ההדתה במערכת החינוך הממלכתית.

"ראשון חופשית" הוקמה על ידי רוני קציר, 40 מראשון לציון, שנחשפה לקול קורא של עמותת הפורום החילוני ומשם הדרך הייתה קצרה לקחת לידיה את המושכות ולגבש בעזרת ליאת וינשטיין וקשת אוחיון – הורים נוספים שיסייעו להן בדרך לצמצום החשיפה בבית הספר של ילדיהם לתכנים פדגוגיים בהם קיימת הדתה סמויה ובאפשרות לבנות אלטרנטיבה שתונגש למנהלי בתי הספר שתוכל להיות כאופציה חלופית לעמותות דתיות שמגיעות לבתי הספר להעביר שיעורים מקצועיים.

"כאמא לילדים נתקלתי בדברים כבר מהגן שהגננת דיברה איתם על זה שאם הם לא יצומו אז אלוהים כותב אותם בספר השחור", אמרה קציר, והוסיפה: "אני לא חושבת שילד צריך להיות בדיסונסס בין הערכים עליהם גדל בביתו לבין ערכי בית הספר. ילדיי לא צריכים לחזור הביתה, לשאול אמא למה אנחנו לא מאמינים באלוהים, ולהרגיש שהם סופגים משהו שלא בסדר ביהדות שלהם".

קציר מבהירה כי חברי הקבוצה אינם נגד היהדות אלא פשוט רוצים להעלות את המודעות לכך שיש דברים שצריכים לשנות במערכת החינוך הממלכתית. "אם בחרתי בבית ספר ממלכתי יש לי הסכם שהדת לא תיכנס לכל מקום אל החינוך של ילדיי. שיהיה מקום להטלת ספק".

בימים אלו הורי קבוצת "ראשון חופשית" דנים בדרכים בהם יש לנקוט על מנת לעורר שינוי של ממש- אשר יבטיח כי תהיינה הלימה בין הרצוי למצוי בבתי הספר של ילדיהם.

תגובת משרד החינוך: "מדובר בטענות מופרכות שאין להם אחיזה במציאות. עד לשנת 2015 פעלו במערכת החינוך 3 תקנות המאפשרות לכל עמותה לקבל תמיכה מהמשרד. בעניין זה יצוין כי הקריטריונים לתמיכה פומביים ושוויוניים בפני כולם. לפני כשנה (2016) פתח המשרד תקנה חדשה לפעילות בתחום תרבות יהודית ישראלית, בהיקף של 15 מיליון שקלים, במסגרתה תוקצבו קרוב ל- 200 פעילויות בהן של גופים פלורליסטיים וחילוניים לצד פעילות של גופים אורתודוכסים. באשר לטענה על הדתה בספרי הלימוד, מתוך בדיקה שערך האגף לאישור ספרי לימוד בנושא טענות פורום ההורים החילוני, עולה כי מתוך 80 ספרים (שכולם מלפני השנים 2015-2016), מצא המשרד לכל היותר 8 משפטים שיתוקנו".

 

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר