משטרה
צילום אילוסטרציה

חשד: תושבת ראשון לציון עמדה בראש תוכנית מרמה והונאה של קשישים

פרקליטות מחוז תל אביב הודיעה לתושבת ראשון לציון, כי נשקלת העמדתה לדין בכפוף לשימוע, בחשד לשלל עבירות מרמה שביצעה כלפי אוכלוסיות מוחלשות

פורסם בתאריך: 24.12.19 14:21

פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) הודיעה לתושבת ראשון לציון, כי נשקלת העמדתה לדין בכפוף לשימוע, בחשד לעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש במרמה בעורמה ותחבולה, קשירת קשר לפשע, השמטת הכנסה, הלבנת הון, עבירות מס, פגיעה בפרטיות, עבירות בנוגע לניהול מאגר מידע ועבירות לפי חוק הגנת הצרכן.


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בראשון לציון? 

הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באייפון 

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון  כאן  והיו הראשונים לדעת


בנוסף, הודעה נמסרה לארבעה חשודים נוספים ששימשו כבעלי חברות ולקחו חלק בתכנית המרמה כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע, בגין סיוע לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), שימוש במרמה בעורמה ותחבולה, קשירת קשר לפשע, עבירות מס, סיוע להלבנת הון, וחלקם גם עבירות לפי חוק הגנת הפרטיות והגנת הצרכן.

על פי כתב החשדות, בתקופה שבין 2015-2018 קשרו החשודים קשר ופעלו במסגרת תכנית מרמה שיטתית ומאורגנת כלפי ציבור של קורבנות, לרבות אוכלוסיות מוחלשות בהן קשישים, באמצעות אנשי קש וחברות שהקימו במהלך השנים כמו: "סופר לייף", "קנייה זהב", "קונים ונהנים", "קניה בטוחה", "גוד סרוויס" ו"קניה לבית". חברות המרמה הוקמו במטרה לשמש תשתית לקבל במרמה את כספי הקורבנות, במטרה להסתיר את ביצוע העבירות, בכוונה להתחמק מדיווח ותשלום מס וכדי להסתיר ולהסוות את כלל הרכוש האסור שעלה מביצוע העבירות.

בהתאם לתכנית המרמה, הוצג בפני הקורבנות מצג שווא, והודיעו להם שהם כביכול חברים במועדון של אחת מחברות המרמה. על סמך מצג מטעה זה נדרשו הקורבנות בעילות שונות לשלם סך של אלפי שקלים, לרוב באמצעות כרטיסי האשראי. על פי החשד, במהלך התקופה הרלוונטית, ובכוונה למקסם את כמות הקורבנות, החשודים ניהלו, העסיקו או סייעו להעסיק, כל חשוד על פי תקופת פעילותו וחלקו, עשרות עובדים בחברות המרמה, רובם טלפנים שפעלו בהנחיית אלימלך וביצעו את הוראותיה למימוש תכנית המרמה. הטלפנים פנו ישירות לקורבנות באמצעות פרטי התקשרות שסיפקה אלימלך ושיווקו את תכנית המרמה, בין היתר תוך הפעלת לחץ, הפחדה והתקשרויות בלתי פוסקות עד שקיבלו במרמה מהקורבנות את פרטי האשראי שלהם לצורך ביצוע חיוב באלפי שקלים לקורבן.

על פי החשד תושבת ראשון לציון עשתה שימוש בחשבוניות פיקטיביות או מזויפות בגובה של כ-12 מיליון שקלים, לא דיווחה על מלוא ההכנסה מהפעילות העסקית וביצעה עבירות בניגוד לחוק איסור הלבנת הון. בנוסף, על פי החשד באלפי עסקאות שונות עברו אלימלך וחלק מהחשודים עבירות לפי חוק הגנת הצרכן – אי גילוי פרטים בעסקת מכר, הטעיה בתנאי ביטול העסקה והשפעה בלתי הוגנת בכך שיצרו קשר טלפוני עם מתלוננים שונים באופן חוזר ונשנה עשרות פעמים, וזאת על אף שהמתלוננים הביעו מספר פעמים, בין במפורש ובין במשתמע, את דרישתם כי יחדלו מלהתקשר אליהם, והכל כדי לקשור אותם בעסקה.

בנוסף כתב החשדות מייחס לחלק מהחשודים שימוש במידע שלא כדין ופגיעה בפרטיות.

במהלך תקופת הפעלת החברות במרמה על ידי החשודה, התקבלה על פי החשד הכנסה תוך העלמת רכוש אסור לפי חוק איסור הלבנת הון בסך של כ-20 מיליון שקלים עליהם לא דיווחו לרשויות המס. ליתר החשודים מיוחסת מרמה, הלבנת הון ועבירות מס בהיקפים של 800 אלף שקלים עד 10 מיליון שקלים, כל חשוד לפי חלקו.

רוצים לקבל את כל הדיווחים וכל החדשות בזמן אמת?

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון  כאן  והיו הראשונים לדעת

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר