המטופל, ויקטור בחבח, ובתו (צילום: באדיבות גולדן קייר)
המטופל, ויקטור בחבח, ובתו (צילום: באדיבות גולדן קייר)

נאות המושבה (גולדן קייר): מקורונה קשה להחלמה מלאה – סיפורו של מטופל

ההשפעות ארוכות הטווח של מגפת הקורונה עוד לא ידועות לחלוטין, אבל התסמינים הידועים של המחלה הקשה כוללים שיעול, חום וקשיים בנשימה, עד לכדי צורך בהנשמה מלאכותית. למרכז רפואי שיקומי גולדן קייר הגיע ויקטור בחבח, חולה קורונה במצב קשה, מורדם ומונשם, וכנגד כל הסיכויים, אחרי הטיפול המקצועי והמסור במרכז רפואי שיקומי נאות המושבה, הוא חזר לתפקוד עצמאי מלא

פורסם בתאריך: 17.3.21 18:38

בזכות המאמצים והטיפול המסור של הצוות במרכז הרפואי שיקומי גולדן קייר נאות המושבה, ויקטור בחבח, המטופל חולה הקורונה שהגיע ללא כל סיכוי להשתחרר ולחזור לחיים, הצליח לעשות זאת. מוני, אח אחראי במחלקת המונשמים שטיפל בויקטור, מספר: "הגיע למחלקה גבר כבן שישים. לפני שחלה בקורונה הוא היה עצמאי, בריא, ללא מחלות רקע. כשחלה הוא היה צמוד למכונת הנשמה – מונשם כרוני ללא פוטנציאל גמילה. הוא הגיע מבית החולים אחרי שהרופאים לא נתנו לו סיכוי. ממש הגדירו אותו כצמח".

 מונשמים כרונית

ההגדרה הרפואית למונח מונשם כרונית מתחלקת לשלושה חלקים:

  1. חולים בהכרה מלאה, אך הסובלים מאי ספיקה נשימתית כרונית ושעברו טרכאוסטומיה. בהליך זה מוחדר צינור אל תוך קנה הנשימה המקשר אותו עם האוויר החיצון. חולים מסוג זה מונשמים עד לסגירת טרכאוסטומיה וגמילתם ממכונת ההנשמה, ולאחר מכן ניתן לשחררם.
  2. חולים בהכרה מלאה הסובלים מניוון שרירים. חולים מסוג זה נשארים מחוברים למכשיר הנשמה כל עוד הם בחיים.
  3. חולים מחוסרי הכרה שעברו החייאה בעקבות הפרעות קצב, דום לב או אירוע מוחי משמעותי. חולים אלה אינם מתקשרים עם הסביבה  ומטרת הטיפול בהם היא לגמול אותם ממכשיר ההנשמה ולהעביר אותם להנשמה דרך טרכאוסטומיה.

בחבח הגיע לנאות המושבה, כאשר הוא ללא הכרה, מורדם ומונשם, וככל הנראה התאים בצורה הטובה ביותר להגדרה השלישית. לא היה צפי לגמילה ממכונת ההנשמה, ובוודאי שאף אחד לא האמין בהתחלה שהוא יצא ללא כל פגיעה, אך בעזרת התהליך השיקומי האינטנסיבי שעבר במחלקה, הוא גבר על כל הסיכויים שהיו כנגדו והצליח לחזור להיות עצמאי לחלוטין.


צוות רב תחומי (צילום: באדיבות גולדן קייר)

צוות רב תחומי (צילום: באדיבות גולדן קייר)


מצב ייחודי

מוני האח האחראי ממשיך לתאר את המצב ומדגיש עד כמה סיפור כזה הוא יוצא דופן: "כבר היו לנו בעבר מקרים שהמטופלים יצאו מזה, נגמלו מההנשמה והשתחררו, אבל מה שמרגש במיוחד בסיפור הזה היא העובדה שהוא עצמאי לגמרי וחזר לעמוד על הרגליים".

מוני מוסיף שאף אחד לא ציפה לכך, וברוב המקרים המטופלים יוצאים עם פגיעה מסוימת. "אחרי שהגדירו אותו כצמח, הסיכוי לצאת מזה הוא אפילו קלוש יותר. עבדנו איתו על תכנית שיקום אינטנסיבית ביותר, התכנית הייתה לא פשוטה ואפשר אפילו לומר קשה. כמובן שסיפקנו גם ליווי למשפחה, והם השתתפו בחלק מאוד גדול של השיקום. היום המטופל מספר שגם כאשר הוא היה מוגדר צמח, הוא שמע כל מה שאמרנו לו".

"אני מתפלל שאלוהים יעזור לכם להבריא אחרים"

בחבח לא נשאר אדיש לטיפול המסור שקיבל בגולדן קייר נאות המושבה, והוא הודה להם בהתרגשות רבה בעת שחרורו מהמוסד הרפואי שיקומי: "הגעתי לכאן במצב שלא יכולתי לזוז, הייתי כמו נכה. אלוהים שלח אותי למקום הזה כדי להיות איתכם. עזרתם לי מאוד, עמדתם לצידי, עודדתם אותי. למרות שהיו לי פחדים וחרדות, אתם עמדתם לצידי, תמכתם בי, עבדתם איתי מאוד קשה כדי להגיע ליום שאני יוצא".

העבודה הקשה השתלמה, וגם הצוות התרגש לשמוע את התודות שהרעיף עליהם המטופל בקול רועד: "אין לי מה להגיד חוץ מתודה מקרב לב, לכל הצוות – הרופאים, האחים, האחיות, הפיזיותרפיסטים. אתם ראויים לכבוד, הערכה והערצה. אני מתפלל בשבילכם שאלוהים יעזור לכם להבריא אחרים. היום אני נפרד מכם, אבל אני לא אשכח אתכם".

הסיפור המרגש זכה לתהודה ותשומת לב בגלל הייחודיות של המקרה. בחבח, איש דתי נוצרי ומאמין אדוק, מספר כעת את סיפור ההחלמה והשיקום שלו בשיעורי זום. לאחר השחרור מהשיקום הוא חזר לעבודתו, וכמובן לא שכח להודות גם לבני משפחתו שסעדו אותו וליוו אותו בתהליך, ולחברי הקהילות הנוצריות שהתפללו לרפואתו.


המטופל, ויקטור בחבח, ובתו (צילום: באדיבות גולדן קייר)

המטופל, ויקטור בחבח, ובתו (צילום: באדיבות גולדן קייר)


אמנם מדובר במקרה יוצא דופן, ולא בטוח שנשמע על מטופל נוסף שהצליח לחזור לתפקוד מלא בכוחות עצמו, אבל אין ספק שלטיפול המסור של הצוות הרב תחומי בנאות המושבה נס ציונה יש חלק גדול בשיקום. הטיפול במקום כולל ליווי צמוד של רופאים, אחים, צוות פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת, עובדים סוציאליים ומלוות רוחניות. ההחלמה והשהות הטובים ביותר עבור הדיירים והמטופלים עומדים בראש סדר העדיפויות של רשת גולדן קייר, והדברים באים לידי ביטוי בכל אחד המקרים בהם מטפלים יום יום.

רשת גולדן קייר רואה את עצמה כמוסד המוביל בתחום הגריאטריה, ומקיימת שדות קליניים עבור סטודנטים מאוניברסיטאות ומכללות בתחום הרפואה ומקצועות פרא-רפואיים. הרשת חרטה על דגלה להוביל בכל תחומי פעילותה ולאפשר למטופליה איכות חיים מיטבית.


כתבה שיווקית


אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר