שנת הלימודים נפתחה השבוע כסדרה ואיתה השאלה החשובה: מה לשים לילד בכריך שייתן לו אנרגיה, ישביע וגם יהיה טעים?
במחלקה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי שמיר אסף הרופא מציינים שהכריך של הבוקר הוא מקור חשוב לאנרגיה, ריכוז וחיוניות עבור הילדים במהלך יום הלימודים. בחירה נכונה יכולה להשפיע על מצב הרוח, יכולת הלמידה והבריאות הכללית.
גילי, דיאטנית חטיבת ילדים מהמחלקה ריכזה רעיונות פשוטים, צבעוניים ובריאים, שיהפכו את הכריך של הבוקר לחלק מהנה ובריא בשגרת הלימודים.
בחירת הלחם: העדיפו לחמים ודגנים מלאים המהווים מקור לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ושובע לאורך זמן.
1. לחם מחיטה מלאה/שיפון/כוסמין מלא
2. פיתה/ לחמנייה מקמח מלא
חלבון: מקור לשובע וגדילה
שלבו בכל כריך מקור לחלבון איכותי:
גבינות: גבינה לבנה/ קוטג'/ גבינת שמנת/ גבינה צהובה
טונה
ביצים בכל הצורות
טחינה עם פסטרמה (פסטרמות הודו ולא מעושנות ומופחתות נתרן )
חומוס
ירקות ופרי: צבע, טעם ובריאות- הירקות מהווים מקור לוויטמינים ומינרלים.
גוונו בכל יום, לפי העדפת הילד את צבעי הפירות והירקות, השתמשו בירקות קטנים, כמו פלפלים אישיים, עגבניות שרי, מלפפון אישי.
רעיונות לשילובים טעימים:
1. לחם מלא + חביתה/ חביתת ירק/ סלט ביצים/ שקשוקה + כף גבינה לבנה/ קוטג'.
2. לחם מלא + גבינה לבנה/ קוטג' + אבוקדו.
המלצה: לא לשכוח מים, פרי וירק ולהתעדכן באלרגיות הכיתתיות.
טיפים להורים:
שתפו את הילדים בבחירת הכריך וקבעו ביחד כל שבוע מראש מה יהיה בכריך כל יום – כך יגבר הסיכוי שיאכלו אותו.
גוונו את סוג הלחם והמילוי כדיי למנוע חזרתיות ושעמום.
ניתן לשלב פנקייק, מאפינס תירס וגזר, קציצות טונה, או כל מיני מאפינס שהבסיס הוא מתכון של פשטידה בארוחת הערב או לבית ספר.
למתכונים פשוטים, בריאים וטעימים לחצו כאן > https://bit.ly/45VOA7o





תגובות