סלט לגיבורי על. צילום: דרור עינב

טריפונגי – סלט בריא באופן קיצוני

פורסם בתאריך: 18.9.17 18:31

צחי בוקששתר, שף רשת ה-Black, מציע מתכון בסלט שמורכב משלושה סוגי פטריות ואורז מלא, עם פינאלה של עדשים מונבטות. ללא ספק סלט שיצמיח לכם כנפיים.

 

החומרים לאורז:

1 ק"ג  אורז מלא, רצוי עגול

לימון אחד גרידה ומיץ

4 כפות שמן זית

כפית מלח

אופן ההכנה:

משרים את האורז במים, במקרר, למשך 3 עד 24 שעות. מסננים.
מניחים את האורז בסיר עם מים לכיסוי ועוד 2 סנטימטר, על אש גבוהה בשלב הראשון. מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים בערך 1/2 שעה ומשאירים מכוסה עוד רבע שעה.
מוסיפים מלח, גרידת לימון ושמן זית ומיץ מהלימון, מסונן. מערבבים במזלג וכבר אפשר לאכול אורז טעים.

הפטריות. חומרים לכ-2 מנות:

סלסלה פטריות שמפיניון

סלסלה פטריות פורטבלו

מעט פטריות 'אנוקי'

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

6 כפות עלי כוסברה קצוצים

7 עגבניות שרי חצויות

1/2 כפית מלח גס

2 כפיות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

להגשה – 4 כפות עדשים מונבטות

אופן ההכנה:

את הפטריות הקטנות, האנוקי חותכים מעל השורש כדי שיהיה גבעול ארוך. את שאר הפטריות פורסים.
בווק יבש וחם מקפיצים את הפטריות עם מעט מלח. מסירים מהאש ומוסיפים מיד כפית עלי פטרוזיליה וכוסברה, מעט שמן זית ואת מיץ הלימון. מוסיפים גם את חצאי עגבניות השרי ומקפיצים (ללא אש!).

להגשה:

מערבבים את שאר הכוסברה והפטרוזיליה באורז החמים, מוסיפים מיץ לימון עם רוצים. מחלקים ל-2 צלחות הגשה ומחלקים מעל את תכולת הווק. בוזקים עדשים מונבטות ומגישים מייד.

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר