"המהפך התרבותי של היין הגיע יחד עם המהפך הקולינרי"

הטכנולוגיה והגלובליזציה פתחו את ישראל לעולם עשיר של יינות מזנים, סוגים ואזורים שונים ברחבי העולם. לקראת פסטיבל היין אוליבייה פרתי מספר על המהפכה

פורסם בתאריך: 14.6.17 13:16

בשנים האחרונות עבר תחום היין בישראל לא מעט שינויים בתפיסה ובצריכה, שיבואו לידי ביטוי בין השאר בפסטיבל היין שיתקיים בתל אביב ב-23-22 ביוני. "המהפך התרבותי של היין הגיע יחד עם המהפך הקולינרי, כיוון שהיין הפך למרכיב חשוב בארוחה", אומר היינן אוליבייה פרתי. "בנוסף, התפתחויות טכנולוגיות שונות, הגורמות לשיפור איכות היין, יחד עם תהליכי גלובליזציה שונים  גרמו לאנשים להיות חשופים יותר ליין – ומכל האיכויות והסוגים".

ומה בנוגע ליינות הישראלים?
"היין הישראלי הוא יין שעדיין מחפש הגדרה, כי לכל יקב יש את הראייה שלו. התהליך הוא ארוך, אבל היין הישראלי משתפר משנה לשנה הן על ידי חיפוש זנים מתאימים והן על ידי מציאת אזורי גידול איכותיים".

מתי התאהבת ביין ואיך הגעת לעסוק ביין?
"ההתאהבות שלי ביין החלה לאחר השירות הצבאי בזמן שעבדתי כמלצר יין במסעדת אל גאוצו בנתניה. הגעתי לשם עם מעט מאוד ידע ביין ושם הבנתי, שזה מה שמעניין אותי, ומאז הספקתי ללמוד בארץ ובצרפת וממשיך ללמוד ולחפש איך לייצר יינות טובים יותר".

מה קובע את איכות היין הישראלי?
"בסופו של דבר, איכות הענבים קובעת את איכות היין".

מה צפוי בפסטיבל היין?
"הפסטיבל יהיה שונה ממה שהכרנו בארץ, כיוון שהוא משלב בתוכו מסיבת רחוב שמחה ופתוחה לקהל הרחב עם טעימות יין, גבינות, שוקולד המיוצר על ידי שוקולטריים מקצועיים וחוויות קולינוריות שונות".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר