זמן סושי וקוקטיילים

מתוק מתוק: כשתאילנד נוחתת בראשון לציון

שני צעירים מראשון לציון החליטו לעזוב את מקום עבודתם, לחזור לטיול ההוא של אחרי הצבא ולפתוח סושיה אבל רק מפירות

פורסם בתאריך: 3.7.17 12:54

בדומה לצעירים רבים שטסים לטיול הגדול אחרי השירות הצבאי, גם ניב לוי יצא לטיול ארוך, שבסופו החליט לחבור לחברו ברק אור ולהתחיל לגלגל סושי.

לוי, בן 27 מראשון לציון ביקר לפני כשלוש וחצי שנים למזרח הרחוק. בסך הכול לכמה חודשים. אך חוויה קטנה של חיי היומיום שעבר בשהותו בעיר 'פאיאו' שבצפון תאילנד, הותירה חותם בזכרונותיו וגרמה לו ולחברו הטוב, אור בן ה-26, לעזוב את עבודתם הקודמת, ולפתוח לפני כארבעה חודשים עסק עצמאי של סושי פירות לאירועים.

ניב לוי וברק אור

"במהלך הטיול הכרתי מקומיים וישנתי בבתיהם. טיילתי בשווקים ובסמטאות ואהבתי במיוחד לאכול מהעגלות שלהם ברחובות, שם האוכל הכי טעים" סיפר לוי על החוויה, והוסיף: "באחד מהימים ראיתי אישה מבוגרת שמוכרת סושי ולא ראיתי דגים לידה. בכלל לא היה ריח של דגים. היו רק פירות. התלהבתי ומאוד התעניינתי. היא הסבירה לי בעצם מה זה הדבר הזה. ראיתי גם אורז, חתיכות מנגו ועוד מאכלים מגניבים לצידה".

הסושימן המקומי זכר כל הזמן את שראה בתאילנד ורצה גם הוא לממש את החזון של 'סושי הפירות' אך בשל שגרת החיים ומחויביות קודמות לא היה לו את הזמן והמוטיבציה להתעסק בכך. "יום אחד החלטתי שנמאס לי לחכות וסיפרתי לברק על הרעיון. בהתחלה נכשלנו פעמים רבות. לא הצלחנו להגיע לטעם שציפינו אבל אחרי הרבה השקעה אני מרגיש שהגענו למתכון המנצח. הלקוחות מפרגנים לנו מאוד ואנחנו אסירי תודה להם ולבורא עולם" שיתף לוי, והוסיף ברק על דרכם של השניים: "אנחנו עובדים קשה עם המון רצון, אמונה והתמדה".

אומנם המארז מגיע עם צ'ופסטיקס כמו סושי רגיל אך בשונה ממנו בסושי הפירות לא ניתן למצוא דג או אצות: הסושי הוא טבעוני ועשוי מדף סויה עם אבקות, אורז ותבלינים שנותנים לדף צבע מיוחד, וזאת  בשילוב עם אורז תאילנדי דביק ומתוק בהכנה ביתית וכמובן פירות.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר