עסידה ברינגה
עסידה ברינגה

עסידה ברינדה: המתכון המנצח לחורף של גיטה דאוון

לכבוד שבת, קבלו את המתכון המנצח של גיטה דאוון למאכל אהוב של העדה הטריפוליטאית

פורסם בתאריך: 7.2.20 10:58

לקראת השבת החורפית, קבלו את המתכון המנצח של גיטה דאוון, תושבת באר יעקב, לעסידה ברינדה. "המאכל הכי אהוב בעדה שלנו הטריפוליטאים, כי יום שבו מכינים עסידה הוא יום של חגיגה משפחתית".

מצרכים:

קילו סולת

1 דג רינגה חתוך לפרוסות

שמן

ביצה

ראש שום כתוש

לימון סחוט

2 כפות פפריקה חריפה

2 כפות פפריקה מתוקה

פלפל חריף חתוך

3 כפות רסק עגבניות

כף קראוויה (קימל) טחון

מלח

גיטה דאוון

אופן הכנה עסידה:

למלא סיר גדול בשני ליטר מים וכף מלח ולהרתיח.

להוסיף קילו סולת ולערבב בלי הפסקה עד שמתקבל מרקם בצקי. גם כשהסולת מתקשה להמשיך ולערבב 4-5 דקות עד שהסולת רכה ומבושלת.

 

אופן הכנת רוטב עם דג רינגה:

לחתוך את הדג לפרוסות ולטגן טיגון קל משני הצדדים.

לשים בקערה את השמן, שום, לימון סחוט, פפריקה חריפה ומתוקה, פלפל חריף, לערבב היטב ולבשל במחבת עם חצי כוס מים.

כשכל הרוטב מתאחד, להוסיף עוד כוס מים, לערבב ולהרתיח.

להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ואת הקראוויה, מלח וכוס מים, ולערבב היטב. להוסיף את הדגים ואת הביצה, ולבשל במשך כ-20 דקות (אם הרוטב מתאדה ניתן להוסיף מים).

לשים בצלחת "כדור" סולת ולעשות בו גומה במרכז. מעליו לשים את דג הרינגה והמון רוטב (אפשר להוסיף גם ביצה).

בתיאבון.

תגובות

אין תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר