מנה לשבת: המתכון המנצח לחריימה של גיטה דאוון

פורסם בתאריך: 12.12.19 17:57

לגיטה דאוון, תושבת שכונת גני מנחם בבאר יעקב, יש מתכון מנצח לחריימה המסורתי שמככב בלא מעט מטבחים.

"החריימה הוא מאכל טריפוליטאי, אבל היום הוא כבר הפך למנה פופולרית בקרב כל העדות", אומרת דאוון, "אותי מלווה אותו המתכוון מהיום שהתחתנתי לפני 45 שנה. עד היום זו המנה הקבועה שמפחה שלנו, בארוחת ערב שבת, עם חלה חמה".


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בראשון לציון? 

הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באייפון 

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון  כאן  והיו הראשונים לדעת


"לא משנה כמה ומה אני אכין, המנה שחייבת להיות להיות על השולחן בערב שבת היא החריימה. אם אין חריימה הנכדים שלי לא אוכלים", היא מוסיפה.

המתכון של גיטה לחריימה:
(4 מנות)

מצרכים:

4 חתיכות פילה של דג מסוג מושט (או כל דג אחר שתבחרו)

ראש שום

1.5 לימון

קופסה קטנה של רסק עגבניות

פפריקה מתוקה וחריפה

קימל

מלח

אופן ההכנה:

כותשים את השום וסוחטים מעליו את הלימון.

מוסיפים 3 כפות של פפריקה מתוקה וחריפה (ניתן להוסיף לפי הטעם)

לערבב היטב ולהוסיף חצי כפית מלח וחצי כפית קימל.

לחמם שמן בסיר רחב ולהוסיף את התערובת עם חצי כוס מים. לערבב היטב ולהוסיף 2 כפות רסק עגבניות. לערבב שוב ולהוסיף כוס מים.

לבשל כ-20 דקות ולהוסיף את הדג לבישול של 15-20 דקות נוספות.

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. יעלי

    אין כמו המתכון הישן הפשוט והטוב! כל הכבוד! בנוסף לזה שהוא נראה נפלא וטעים,רואים שהתבלין העיקרי בו הוא אהבה! וזה כבר מבטיח תבשיל טעים במיוחד! בא לי לטבול חלה לתוך הטלפון! אגב,כמה שמן לשים בסיר??

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר