נער עצור באזיקים, אילוסטרציה fotokitas/depositphotos.com
נער עצור באזיקים, אילוסטרציה fotokitas/depositphotos.com

לצאת לאימונים במדינה ערבית? שני תושבי האיזור חשודים בקשר עם סוכן איראני

היום צפוי להיות מוגש נגד השניים, האחד בן 19 והשני בן 21, כתב אישום חמור. החשד: פעלו עבור גורמי מודיעים איראניים

פורסם בתאריך: 20.4.26 11:54

שב"כ וימ"ר מרכז במשטרת ישראל, עצרו שני אזרחים ישראלים, תושבי האיזור, בחשד שפעלו עבור גורמי מודיעין איראניים ואחד מהם אף התכוון לצאת לאימונים באחת ממדינות ערב.

בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי וימ"ר מרכז, במהלך חודש מרץ 2026, נעצר צעיר כבן 19, אזרח ישראלי, תושב נס ציונה, בחשד לקשר עם גורמים איראניים וביצוע משימות בהכוונתם. במסגרת חקירתו עלה כי במשך מספר חודשים עמד בקשר עם סוכן זר איראני בתיווך רשתי. במסגרת הקשר האמור, חשף חשוד זה את פרטיו המזהים ואת פרטי בני משפחתו. עוד עלה כי הסכים לבצע אימונים באחת ממדינות ערב, ואף התבקש לגייס אנשים נוספים לביצוע משימות בהכוונתם.

במהלך הקשר שלו מול הסוכן האיראני, קיבלו בני משפחתו פניות מאיימות, ישירות מצד הסוכן האיראני ועל אף זאת המשיך לעמוד בקשר עם הסוכן. בנוסף, בחקירתו הודה כי הוא הסתייע בצעיר נוסף, כבן 21, תושב בית עובד, זאת לצורך ביצוע משימה עבור הסוכן הזר ועל כן נעצר גם הוא לחקירת השב"כ.

היום (שני) צפוי להיות מוגש כתב אישום חמור כנגד השניים לבית המשפט המחוזי מרכז לוד. מקרה זה מצטרף לשורה של מקרים מהתקופה האחרונה המלמדים על מאמצים חוזרים ונשנים של גורמי טרור ומודיעין עויינים לגייס אזרחים ישראלים לטובת ביצוע משימות שנועדו לפגוע בביטחון מדינת ישראל ותושביה. "גופי הביטחון של מדינת ישראל, ובכללם שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי ישראל מפני קיום קשר עם גורמים זרים וביצוע משימות עבורם. כלל גופי הביטחון וגורמי האכיפה יפעלו למצות את הדין בחומרה מול כל המעורבים בפעילות שכזו".

תגובות

אין תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר