קמפיין חוצות של עיריית ראשון לציון לציון 80 שנה לניצחון הגדול על גרמניה הנאצית, דוברות העירייה
קמפיין חוצות של עיריית ראשון לציון לציון 80 שנה לניצחון הגדול על גרמניה הנאצית, דוברות העירייה

מצעד מיוחד לציון 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית: רחובות בראשון לציון ייסגרו

עיריית ראשון לציון תציין 80 שנה לניצחון ההיסטורי על גרמניה הנאצית בשורת אירועים ובקמפיין שילוט חוצות, אותו מובילים שלושה וטרנים תושבי העיר

פורסם בתאריך: 6.5.25 16:16

עיריית ראשון לציון תציין 80 שנה לניצחון ההיסטורי על גרמניה הנאצית בשורת אירועים בהובלת אגף הקליטה במינהל קהילה.
ביום חמישי ה-8.5.25, בין השעות 18:30-17:00, יתקיים טקס מיוחד והנחת זרים בפארק הזיכרון (רח' חסידי האומות 1). ביום ראשון ה-11.5.25, בין השעות 18:30-17:00, יתקיים המצעד המסורתי לזכר הווטרנים שלחמו במלחמת העולם השנייה, בהשתתפות וטרנים תושבי העיר ובני משפחותיהם, ראש העירייה רז קינסטליך, חברות וחברי מועצת העיר ותושבות ותושבי העיר. המצעד ייצא מבית העם (רח' זד"ל 3) ויסתיים בהיכל התרבות מאיר ניצן (רח' ז'בוטינסקי 16).

בשל המצעד ייסגרו לתנועת כלי רכב הרחובות הבאים, בין השעות 18:30-17:00:
* רח' הרצל/ רוטשילד ייחסם ל-15 דק' בשני הכיוונים.
* רח' הרצל-רוטשילד / ז'בוטינסקי-רוטשילד / ביאליק-רוטשילד / עולי הגרדום-ז'בוטינסקי – ייחסמו ל-25 דק' בשני הכיוונים.

בסיום המצעד, בשעות 20:30-19:00, יתקיים בהיכל התרבות מאיר ניצן קונצרט חגיגי שיוקדש ליום הניצחון. הכניסה לקונצרט ללא תשלום ומותנית ברישום מוקדם ובהצגת כרטיס. לרישום ולקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות לאגף הקליטה העירוני בטל' 053-6120741, או להירשם בקישור https://tikshuv.rishonlezion.muni.il/hito/#/survey/ef7ba2.

לצד האירועים, יצאה בימים אלה עיריית ראשון לציון בקמפיין שילוט חוצות ברחבי העיר, המוקיר את תרומתם של הווטרנים לניצחון במלחמת העולם השנייה ומשלב את תמונותיהם העדכניות של שלושה וטרנים תושבי העיר שלחמו בקרבות: ניקולאי גרוביץ', לאוניד ברומברג וזוסים טרפר, לצד תמונותיהם במלחמה, תחת הסיסמה "ההיסטוריה זוכרת את הניצחון ואנחנו זוכרים את מי שהביאו אותו".

ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "גם 80 שנה אחרי הניצחון על גרמניה הנאצית, אנו מחויבים להוקיר את הווטרנים שלחמו בגבורה, להעביר את סיפוריהם לדור הצעיר ולהבטיח שלעולם לא נשכח את המחיר הכבד ששולם למען החירות והאנושיות. ראשון לציון גאה לעמוד לצד הגיבורים שחיים עדיין בינינו ולהעלות על נס את תרומתם יוצאת הדופן".

המשנה לראש העירייה, מחזיק תיק הקליטה, יבגני ברחמן: "יום הניצחון הוא יום של זיכרון, גאווה, הוקרה והבטחה שהניצחון ההירואי יישמר גם בדורות הבאים. זו המחויבות שלנו כחברה וכרשות מקומית להמשיך ולתת כבוד והכרה ללוחמים שעדיין חיים כאן איתנו ולסיפורם".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר