ראש העירייה, רז קינסטליך, ספר לנו באלו בתי ספר למדת ואיזה תלמיד היית?
"ביסודי למדתי בניצנים, ואת התיכון סיימתי בגימנסיה הריאלית. הייתי ילד גולש – כזה שמחפש הרפתקאות ומוקף תמיד בחברים, אבל גם תלמיד סקרן וצמא לידע.
איזה מורה היית רוצה לפגוש?
את המורה רבקה בלזר, שלימדה אותי מתמטיקה. היא האמינה בי כשאחרים פחות, ונתנה לי תחושה שאני יכול להצליח. בזכותה הבנתי עד כמה מורה אחד יכול לשנות ולהשפיע על חייו של ילד.
מהו הזיכרון הכי משמעותי שלך מתקופת הלימודים?
הזיכרון הכי חזק שלי הוא מהחצר – ממשחקי הכדורגל עם החברים, הצחוקים ותחושת הביחד. הרגעים האלה עיצבו אותי לא פחות מהשיעורים בכיתה.
מה הכי בלט אצלך במישור החברתי?
תמיד הייתי מוקף בחברים. הייתי זה שמחבר בין אנשים ושדואג שאף אחד לא יישאר בצד. החברות הייתה ועודנה ערך מרכזי בחיים שלי.
מהו הדבר הכי טוב במערכת החינוך?
מבחינתנו, "ראשונים בחינוך" זה לא רק סלוגן אלא דרך חיים, והחינוך נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו. לא בכדי אנו זוכים בשל כך בפרסים רבים, ביניהם גם פרס החינוך הארצי לשנת תשפ"א-תשפ"ב – בזכות האיכות של מערכת החינוך בעיר, הגיוון שלה והחדשנות בשיטות הלימוד שלנו. בזכות העובדה שאנחנו לא מוותרים על אף ילד או ילדה, ובעיקר – בזכות צוותי החינוך שלנו. הם אלה שמעצבים את הדור הבא של העיר והמדינה ובלי העבודה הקשה, המסירות והמקצועיות – לא היינו מגיעים לכאלה הישגים.
מה אתה מאחל לתלמידי העיר לקראת פתיחת שנת הלימודים?
אני מאחל לכל תלמידי ותלמידות העיר שנה טובה ומוצלחת, מלאת חוויות, הצלחות וגילויים חדשים. תזכרו – ציונים הם לא הכל. חשוב לא פחות להיות בני אדם טובים, ערכיים, לראות את מי שלצידכם ולעזור זה לזה. אל תפחדו לנסות, לטעות ולקום מחדש. אל תפחדו לחלום בגדול ולהעז. והכי חשוב – תישארו נאמנים לעצמכם ולערכים שאתם סופגים במערכת החינוך שלנו".





תגובות