יריד תעסוקה הוגנת בראשון לציון, צילום דוברות העירייה
יריד תעסוקה הוגנת בראשון לציון, צילום דוברות העירייה

עם איקאה, סופרלנד ועוד: יריד תעסוקה הוגנת לבנות ובני נוער בראשון לציון

עיריית ראשון לציון תקיים זו השנה החמישית את היריד שיציע לבני הנוער יותר מ-1,500 משרות בתחומים שונים. למה מתחייבים המעסיקים?

פורסם בתאריך: 4.6.25 08:54

עיריית ראשון לציון תקיים זו השנה החמישית יריד תעסוקה הוגנת לבנות ובני נוער. היריד, בהובלת אגף נוער וצעירים במינהל קהילה ותנועת הנוער העובד והלומד, יתקיים ביום ראשון ה-15.6.25, ויציע מעל ל-1,500 משרות בתחומים שונים, החל ממלצרות, דיילות, מזון מהיר, מפעילי תחנות, סדרנים, טלמרקטינג, מוכרנות, הדרכה, שיפוצים, פארקי שעשועים, ועוד. בנוסף, גם השנה, יוצעו משרות מונגשות לבני נוער עם צרכים מיוחדים.

היריד מיועד לבני 15 ומעלה ולהוריהם, המתגוררים בראשון לציון. בשנים הקודמות השתתפו ביריד מעל ל-1,000 בנות ובני נוער – וההערכות הן כי גם השנה צפוי מספר משתתפים דומה. על פי הנתונים, כ-70% מהמשתתפים ביריד מוצאים עבודה.

בני הנוער ייפגשו ביריד מעסיקים של חברות גדולות במשק, ביניהן איקאה, יס פלאנט, סינמה סיטי, בורגראנץ', סופרלנד, טלקול, בורגרלנד ועוד, לצד נציגים של אגפי העירייה השונים דוגמת הקייטנות העירוניות.

רז קינסטליך ביריד תעסוקה הוגנת בראשון לציון, דוברות העירייה

רז קינסטליך ביריד תעסוקה הוגנת בראשון לציון, דוברות העירייה

המעסיקים ביריד מתחייבים לתעסוקה הוגנת: כלומר, תשלום של שכר המינימום או מעליו, בנוסף להתחייבות לשמור על זכויותיהם של בני הנוער דוגמת הפסקות, החזר נסיעות, שעות עבודה מתאימות ויחס מכבד. בנוסף, ניתן יהיה להתייעץ ביריד עם אנשי מקצוע על ניסוח נכון של קורות חיים ואיך ניגשים לראיון עבודה; והאיגוד המקצועי לנוער יספק מידע על תעסוקה הוגנת ומה חשוב לדעת כשמתחילים עבודה חדשה ועוד.

בעירייה מציינים כי לאורך כל השנה ניתן ליצור קשר עם מרכז נוער ותנועה "עבודה+" – מרכז נוער ייעודי לבני נוער עובדים, או דרך אפליקציית "עבודה+" החינמית שמציעה לוח משרות, רישום מסודר של המשמרות, מחשבון שכר והדמיית תלוש שכר, מידע עדכני על הזכויות בעבודה ועוד.

ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "הקיץ בפתח, וזו הזדמנות נהדרת עבור בני ובנות הנוער שלנו לצאת לדרך עצמאית, לרכוש ניסיון תעסוקתי ולספוג ערכים של אחריות, התמדה ומוסר עבודה. גם השנה, נקיים יריד תעסוקה מיוחד עם מעל ל-1,500 משרות במגוון תחומים – כולן תחת תנאים הוגנים ושמירה מלאה על זכויות הנוער. אני מזמין את כל מי שמחפש עבודה לקיץ – להגיע, להתרשם ולמצוא עבודה הוגנת".

המשנה לראש העירייה, מחזיק תיק נוער וצעירים, איתי מתתיהו: "יריד התעסוקה השנתי הוא הזדמנות עבורנו לפתוח דלתות עבור הדור הצעיר בצעדיו הראשונים בעולם העבודה. אני מאמין שכאשר בני הנוער מתנסים בעולם התעסוקה מגיל צעיר וחווים תחושת הצלחה הם מקבלים כלים שיסייעו להם בעתיד ויחזקו אותם בהתמודדות מול אתגרים בהמשך דרכם".

יריד תעסוקה הוגנת יתקיים ביום ראשון ה-15.6.25, לגילי 16-15 החל מהשעה 18:30; לגילי 17+ החל מהשעה 19:00, במרכז עבודה+, רח' גרשון 4 (מול המשטרה).

להרשמה ושריון מקום ביריד יש למלא את הטופס:

https://forms.office.com/r/6rUuQ8e56D?origin=lprLink

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר